3 tips til at ordne husholdnings pligterne hurtigere

Husholdnings pligter er for mange noget af det allermest trælse man bliver udsat for, som vel og mærke skal gøres ret ofte. Selvom de fleste godt kan lide at have et rent hus, er det langt fra de fleste der gider at udføre aktiviteterne der er involveret i at holde et hus rent. For nogen giver det således mening at hyre nogen til at gøre det for en som fx her: http://rengoeringshjælp.dk, hvis der vel og mærke er penge til det, men for resten af os er der ikke andet for end at bare gå i gang med de sure pligter. Med det i baghovedet, giver denne artikel dig tre tips hvordan du hurtigt kan komme hen over dine rengøringspligter uden at skimpe på kvaliteten.

  1. Tænk fremad før du går i gang. Dette er især sandt for rutine arbejde, hvor man bliver så vant til at udføre de mest simple ting og nærmest slet ikke tænker over det man laver længere. Bare fordi at man har gjort noget på den samme måde længe, betyder det ikke nødvendigvis at det er den rigtige måde. Se om der er noget ved det du laver, om der er en bedre måde at gøre det på som kan spare dig tid og anstrengelse.
  2. Vær realistisk vedrørende hvor lang tid tingene kommer til at tage. Har du nogensinde lavet noget arbejde du troede ville tage en time, kun for efterfølgende at finde ud af det tog det dobbelte tid for at blive færdig? Det er ikke nødvendigvis fordi du er langsom eller ineffektiv, men også fordi undervurderede den tid det ville tage at udføre opgaven. Sørg for at tage højde for forberedelse og efterfølgende rengøring, som en del af den tid du skal bruge på opgaven. For eksempel hvis du skal friske malingen op i et soveværelse. Det involverer ikke kun male delen af dette job, men også tiden brugt på at få malerpenslerne klar, få andet tøj, selve maledelen og den efterfølgende oprydning. I nogen tilfælde kan denne del snildt tage længere tid end den opgave du egentlig troede du skulle lave.
  3. Lav de største opgaver i små bider ad gangen. Nogen gider vi ikke engang gå i gang med at lave en opgave, fordi den virker alt for uoverskuelig og så stor at vi ikke aner hvor vi skal starte. Som det gamle ordsprog siger ”Hvordan spiser du en elefant? En bid ad gangen.” På samme måde kan vi få vores største opgaver gjort ved kun at tage ”en lille bid ad gangen.” For eksempel hvis du skal gøre dit hus rent, prøv at tage et rum om dagen. Til sidst på ugen vil du sandsynligvis have klaret hele huset (medmindre det selvfølgelig er meget stort).

At lave dine husholdnings pligter behøver ikke at være det værste i verden. Så længe du sørger for at tænke fremad inden du går i gang, sætter tidsestimaterne på den konkrete opgave realistisk og laver store opgaver i mindre bider, så vil du opleve at få nemt ved at nå alle dine pligter og holde dit hus i en nogenlunde orden og rent hele tiden.

 

malene

Skriv et svar