Bliv gældfri lynhurtigt

Har du optaget lidt for mange sms lån? Lidt for høj kassekredit i banken? Ender din bankkonto i minus hver måned og du undgår alle numre der kommer fra din bank? Det er en situation rigtig mange står i. I 2014 var der 232.000 danskere registreret i RKI og hvis trenden fortsætter, så er der kun en vej, og det er opad. At have dårlig økonomi har mange negative konsekvenser for en familie eller person. Foruden at der typisk fylder en masse stress med, ses det også tit at familier falder fra hinanden fordi at de ikke kan få hverdagen til at hænge sammen, rent pengemæsssigt.

Det er dog heldigvis muligt at gøre noget ved det, hvis man er villig til at ofre sig og klemme ballerne sammen i et par år eller ti, alt efter hvor gældsat man er. Vi vil i bedste luksus fælden stil, komme med lidt tips til hvordan du kan slippe ud af din gæld hurtigt.

Gennemgang af dine omkostninger det sidste års tid

Det første skridt er at få tjekket op på hvordan alle dine penge er blevet brugt det sidste års tid. Det er en opgave der godt kan være lidt omfattende, men det er absolut nødvendigt for at kunne få et overblik over hvor der kan spares. Del alle posteringer ud på relevante kategorier såsom mad, husleje, kontanthævninger(forsøg så vidt muligt at dokumentere hvad disse er blevet brugt til også), transport osv.

Når du har fået overblikket over dit forbrug vil du typisk kunne se de poster der stikker i øjet. Der skal kigges grundigt indad for at se om disse poster bør være så store og det kan for mange være lidt af en prøvelse.

Læg et budget som i mener i kan overholde

Formålet med at gennemgå omkostningerne er jo selvfølgelig at få lagt et budget hvor der er mere plads til at betale af på gæld. Derfor skal i nu lægge et budget som i selv mener i kan overholde og kanalisere alt overskydende over i afbetaling af gæld. Husk dog for alt i verden at spare lidt penge op til uforudsete omkostninger, da det hurtigt kan blive træls for jer hvis der skete noget – det er faktisk en af de typisk grunde til at folk optager sms lån, da man glemmer at spare penge til den slags omkostninger. Det allerbedste man kan gøre hvis man står i en situation hvor man har brug for penge til noget livsnødvendigt, er først at spørge familien, så banken og kun som sidste udvej optage et sms lån. Hvis du skal optage et sms lån, så sammenlign vilkår først – det er alfa og omega! Vælg det med lavest ÅOP! Tjek evt. denne hjemmeside ud for at få en sammenligning.

Sælg ud af ting i ikke bruger længere

En af de nemmeste måder at skyde gæld af på, er ved at få godt gang i salg af sit gamle skrammel. Som man siger så er en mands affald en andens guld(eller noget i den stil anyway..). Tænk hvis du bare kunne skrabe 10.000 sammen til en ordentlig afbetaling på forskellige kredhttp://danskdvorak.dk/wp-admin/post.php?post=56&action=edit#edit_timestampitorer… Det kan sagtens betyde flere tusinde i renter du slipper for at betale.

Tag et ekstra arbejde

Ja. Det kan godt være jeg får det til at lyde nemt.. Men der findes altså masser af jobs derude som rigtig mange IKKE gider søge(eller ihvertfald ikke gør det ordentligt). Hvis du kunne få 10-20 timer ekstra i ugen som du kunne smide ind på gældsposten, så vil du kunne fremskynde processen ret meget. Typisk er der jo ikke tale om en vedvarende ting, da du jo på et tidspunkt har betalt gælden af.

malene

Skriv et svar