Hold produktiviteten oppe gennem hele dagen

Mange af os kæmper med en nedsat produktivitet, når vi rammer eftermiddagstimerne. Det betyder at mange ikke får lavet det arbejde, som vi burde, og derfor kommer vi bagud. Det er noget, som mange af os ikke er specielt stolte af, og derfor er det område, der bliver arbejdet meget ihærdigt med i det danske erhvervsliv og blandt coaches. Men hvordan kan man selv gøre noget ved, hvis man ønsker at forhindre problemet, inden det reelt set opstår? Det kan du læse meget mere om i denne artikel, hvor du får en række gode råd.

Få en god søvn
Vores humør og vores energiniveau er i stor udstrækning præget af, hvordan vi sover om natten, samt hvor meget vi sover. Derfor er det enormt vigtigt med en god og sund søvn, hvis du vil kunne holde et højt effektivitetsniveau gennem hele din arbejdsdag. Det anbefales af eksperter at sove mellem 7 og 9 timer hver dag. Det er dog de færrest, der når det, og det betyder, at mange af os bliver trætte. Det kan være svært for mange at gå tidligt i seng, da vi føler, at vi mister vores fritid. Dog oplever dem der gør det dog også en enorm glæde, når de vågner friske og veludhvilede næste morgen. Vil du gerne være mere effektiv, så er søvnen et godt sted at starte.

En sund frokostordning
sund frokostEt af de måltider som mange mennesker forsømmer mest er frokosten på arbejdet. Det er en skam, for det er et ekstremt vigtigt måltid, fordi det er med til at holde energiniveauet oppe i løbet af dagen. Det ender med på mange arbejdspladser, at der måske bare bliver spist en kedelig omgang rugbrød, og det er synd, da en sund og nærende frokostordning kan være en af vejene til at blive mere effektiv. Har din arbejdsplads derfor ikke en sund og god frokostordning så prøv at hiv fat i chefen og få det indført. Pengene vil komme igen mange gange i form af mere effektive og gladere medarbejdere. Er det ikke muligt at få indført frokostordning på arbejdet, kan du også lave en god madpakke hjemmefra, der er fyld på vitaminer og fibre.

Bevæg dig midt på dagen
En god og hård omgang motion midt på dagen kan føre til, at vi kan arbejde i markant længere tid, da det giver meget mere energi tilbage, end vi bruger på motionen. Mange af os bliver trætte hen ad eftermiddagen, og her kan motion altså være en af måderne til at holde energien oppe. Du kan for eksempel hive et par timer ud for at tage i fitnesscenteret eller løbe en tur. Det kan også være, at der på din arbejdsplads er indført firmaidræt. I så fald vil det være en rigtig god idé at benytte sig af det, da det virkelig er noget, der giver energi. Mere energi øger som bekendt produktiviteten. Ønsker du at holde energien oppe gennem hele dagen, kan du også gå en lille tur rundt på kontoret i dine mindre pauser.

malene

Skriv et svar