Kviklån bliver mere og mere populære

Kviklån er uden tvivl en af de mest populære låntyper. Et kviklån er et forbrugslån og pengene bliver derfor ofte brugt på et nyt fjernsyn, en ny computer eller sågar en charterferie. Det er bestemt ikke den billigste måde, at f.eks. tag på en charterferie, da du efterfølgende vil skulle betale de samme penge tilbage igen + renter og gebyrer.

Står man og skal bruge penge lige nu og her, kan det dog være en ganske fin måde, at skaffe de nødvendige penge på. Fordelen ved et kviklån er at du får rigtig hurtigt svar på om din ansøgning er godkendt eller afvist. Bliver din ansøgning godkendt, vil pengene typisk blive indsat på din konto med det samme.

Ydermere kan du godt fortryde den indgående kreditaftale, hvis det er inden for 14 dage ifølge kreditaftalelovens §19. Fristen vil blive regnet fra den dag, hvor du underskriver kreditaftalen samt har modtaget de oplysninger som du har krav på ifølge kreditaftaleloven.

Du bør dog altid først og fremmest forsøge, at skaffe dine penge på en anden måde. Har du ikke et arbejde og kan skaffe dine penge den vej igennem, kunne en anden løsning være, at låne penge af din familie.

Har du dine forældre, vil de ofte også have en opsparing. Er de villig til at låne dig penge, vil det kunne være væsentlig billigere for dig, da du dermed vil kunne undgå høje renter og høje gebyrer.

Der er kommet en ny portal på markedet der guider og vejleder låntagere til at overveje deres vaner, og vælge de rigtige forbrugslån. Vil du besøge portalen kan du besøge den her.

Lån trods RKI

Det er faktisk muligt at optage et lån, selvom du skulle være registreret i RKI. Det kan dog være svært, da der ikke findes mange låneudbydere der tillader det. I så fald vil det ofte være med forringede lånevilkår, da risikoen for låneudbyderen vil være forøget.

En god idé vil være, at få lavet en afdragsordning med dine nuværende kreditorer, således at du over tid, vil kunne få afdraget på din gæld.

Det er som udgangspunkt ikke særlig godt, at stå registreret i RKI, hvis man ønsker at optage et lån. Registreringer står maksimum i 5 år. Kan du derfor ikke betale dine kreditorer på nuværende tidspunkt og er registreret i RKI, vil du skulle vente 5 år, hvorefter din registrering vil blive slettet igen.

Selvom registreringen vil være forældet og slettet efter 5 år i RKI, vil din gæld stadig være der og forsvinder ikke, hvis den ikke er blevet betalt. Derfor bør du altid få lavet en afdragsordning med dine kreditorer på den ene eller anden måde, så du kan komme helt ud af din gæld.

Er du alligevel i en situation og ønsker at optage et låns til trods for at du står registreret i RKI, kan du i første omgang forsøge at skippe et afdrag eller to på dine nuværende lån. En anden mulighed kunne være at undersøge mulighederne for at komme helt ud af RKI, så du også fremadrettet vil have lettere ved at optage andre låntyper, når du ikke længere vil være registreret i RKI.

 

Disse krav skal være opfyldt

For at du kan være berettiget til et kviklån, vil du skulle opfylde visse krav. Du vil som udgangspunkt altid skulle være fyldt 18 år for at få lov at låne penge. Samtidig vil du se at nogle låneudbydere vil stille krav om, at du skal være helt op til 23 år gammel.

Derudover må du ikke være registreret som dårlig betaler hos Experian (det de fleste kender som RKI), hvilket er registret over dårlige betalere.

Vær opmærksom på, at selvom du ikke står registreret over dårlige betalere, vil nogle låneudbydere alligevel foretage en kreditvurdering.

Ydermere vil du også skulle have en folkeregisteradresse i Danmark, der ikke er under beskyttelse samt en Nem Konto, hvorpå låneudbyderen kan overføre dine penge til.

malene

Skriv et svar