Tema fødselsdagsfest

Selvom vi alle samme krummer en lille smule tæer over temafester, så er det også dem, som vi husker absolut bedst.

Har du et barn, så har du hurtigt en god grund til at udleve alle de drømme om fester, som du selv havde dengang, at du var barn.

De vokser og vokser for hver dag der går. I starten talte vi dage, senere hen uger og måneder før, at de blev så store, at ”tiden løb fra os”. Nu tæller vi altså blot år, og fejrer højst sandsynligt ikke andet end den årlige aldring. 

Hvis du ikke er i god tid med din planlægning, så kan du hurtigt køre død i den og glemme, at det sjove allerede starter ved planlægningen. Det er hyggeligt at gå og glæde sig, samle inspiration og se en idé vokse sig fra 0-100 over tiden.

Rammerne omkring festen

To theme or not to theme?

Denne gang går du all-in, og du har besluttet dig for, at der skal være et tema.

Temafester kræver både dekorationer, planlægning, og forberedelse i andre planer end en helt almindelig ”kom som du er”-fest.

Du skal ikke nødvendigvis gå all-in på 1970’erne og købe discokugler i lange baner, men derimod bare danne dig et overblik over hvilken slags fest, at du ønsker. Temaet skal helst hænge sammen med den type fest, som du skal holde, og dem som er midtpunktet for festen.

Alt efter hvilken tema som du går efter, skal du selvfølgelig også finde udklædning. Måske kan du nøjes med almindeligt børnetøj til de små, eller også så skal du en tur i en festbutik eller en legetøjsbutik efter udstyret.
En temafest er bare sjovest, hvis alle gider at lege med og gå all-in.

Underholdning

Underholdningen kan i den tilpasses teamet. Så har I et diskotema, kan det være sjovt og gennemført at bede dine gæster om at komme udklædt til temaet. Måske kan I kåre den bedste udklædte eller lave en dansekonkurrence til formålet.

Alt det sjove kan have et formål til festen, som det æstetiske måske ikke helt på samme måde kan. Noget af det fedeste ved børnefødselsdage, og noget af det klart nødvendige er lege. Så fyr op for ballondans, limbo og stop-dans.

Oppyntning

Når det kommer til oppyntning og dekorationer til en børnefødselsdag, så skal vi endnu engang huske på hvad, at vi godt selv kunne lide, da vi var små.

Er der diskotema, så fyr da op med diskokugler, glimmer, røgmaskiner og blinklys. Der er ikke særlig mange begrænsninger, og de vil nok elske det lige meget hvad.

Det er op til jer hvad, at I tror kunne blive en succes. Det er højst sandsynligt lige meget hvad, at I vælger. Der er ingen regler, og det behøver absolut heller ikke at være noget vildt. En fødselsdag i haven kan være mindst lige så sjov!

Emma

Skriv et svar